Ikke fået dit depositum igen? Find råd her

Det kan være ekstremt frustrerende ikke at få depositummet tilbage for sin lejlighed. For mange er der dog råd og hjælp at hente til at undgå denne proces. Vi har tidligere skrevet om, hvad du skal holde øje med, inden du afleverer din lejlighed. Skulle uheldet dog allerede være ude, så er der hjælp at hente. Herunder har vi samlet nogle råd til dig, så du kan kigge på, hvad du kan gøre for at få din økonomi på benene, selvom depositummet ikke kom i hus.

Hav styr på lejlighedens stand

Det er vigtigt at kende standen på lejligheden, hvis der skulle ske noget uventet. Den bedste måde at bevise standen på lejligheden er ved fotos og videoer. De kan nemlig være med til at dokumentere, hvis der sker nogle uregelmæssigheder i udbedringerne. Derfor er det vigtigt, at du kan påvise eventuelle fejl i processen ved hjælp af billeder fra lejligheden. Dette gælder, hvad end det er en privat lejer eller en boligforening. Så sørg for at få knipset en masse billeder af lejligheden og dennes skader, så du er klar.

Kig opgørelsen igennem

Er du blevet krævet alt for meget for alt for lidt? Så har du heldigvis stadig mulighed for at klage. Du kan bede dit ejendomsselskab om at lave en vurdering af skadernes omkostninger ved at sammenligne med andre firmaer. Hvis dette ikke bærer frugt, så er der også beboernævnet. De er dog lavet til at træffe afgørelse mellem lejere og udlejere i almene boliger. Så skulle du have lejet af en privat, må du søge mod huslejenævnet, der står klar til at hjælpe dig godt på vej. Her er det vigtigt at have dokumentation klar, hvis der skulle opstå nogle udfordringer, så du kan få hjælp til hele processen.

Overvej et lån

Selvom man har fået et nej af banken, så er det muligt at få lån andetsteds, hvis det kniber med pengene. Det betyder, at der er økonomisk hjælp at hente, selvom depositummet og banken ikke slå til. Her er et lån uden bank fra simpelkredit en rigtig god løsning. De har en nem og hurtig godkendelsesproces, hvor du vurderes ud fra en helhedsvurdering. På den måde er det en god måde at få lov at låne penge på. De tilbyder både at låne penge som forbrugslån, men også i et hus, hvis du flytter i sådan et efter din lejlighed. Der er altså mange muligheder.